משפט ופלילים >

מפקחים מטעם משרד החקלאות השמידו כ - 700 ק"ג בשר וחשפו לול פיראטי

במהלך פעילות שגרתית של מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) של משרד החקלאות, בשיתוף משטרת ישראל, נתפסו כ- 700 ק"ג בשר בקר ובשר כבש, ונחשף לול פיראטי הכולל כ- 200 עופות שגודלו בהיסתר 

בפעילות שנערכה בירושלים, נמצאה ברכב שנעצר לבדיקה שגרתית, ריצפה כפולה ובה הוחבאו כ- 140 ק"ג בשר כבש ובשר בקר טחון.


הבשר, שיובא מהרשות הפלסטינית, הושמד בצו רופא וטרינר, הרכב הועבר למגרש אחסנה והליכים משפטיים נפתחו נגד החשוד.



ריצפה כפולה. צילום: דוברות משרד החקלאות

במסגרת פעילות שגרתית בצפון, תפסו מפקחי משרד החקלאות כ- 550 ק"ג בשר בקר ובשר כבש בשתי מסעדות בבעלות תושב כפר טורעאן. מקור הבשר אינו ידוע, וקיים חשד כי אינו ראוי למאכל אדם, בשל בשר שחיטה שחורה. הבשר הוחרם והושמד. בעל המסעדה הודה בחשדות, ויומלץ להגיש כנגדו כתב אישום.


באותו כפר, נתפסו באטליז כ- 180 ק"ג בשר בקר שחוט בשחיטה שחורה, וכ- 200 עופות בלול פיראטי שהחזיק בעל האטליז באופן לא חוקי.


העופות יועדו לשחיטה שחורה המתבצעת במקום בתנאי תברואה קשים ביותר, אשר נמכרו באטליז. הבשר הוחרם והושמד. הליכים משפטיים נפתחו נגד בעל האטליז.


שחיטה שחורה ללא פיקוח של רופא וטרינר כנדרש אינה מאפשרת זיהוי והפרדה של עופות שאינם ראויים למאכל אדם, ומזמינה זיהום הבשר מהסביבה.


על פי חוק, כל לול בישראל חייב להיות רשום ומבוקר על ידי משרד החקלאות, כך שכל שלבי גידול המזון עד מכירתו לצרכן, יהיו מפוקחים.



לול לא מבוקר. צילום: דוברות משרד החקלאות


ממשרד החקלאות ופיתוח הכפר נמסר, כי עקב חשש לבריאות הציבור, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח.


במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.

קבוצת סיון - מיתוג | מיתוג באינטרנט